Rychlé nakládané ředkvičky

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
29. dubna
Ředkvičky nakrájené na kolečka ve sklenici položené na dřevěném stole s celými ředkvičkami. Ilustrační foto: Svitlana Slobodianiuk / Shutterstock.com

Sladkokyselé nakládané ředkvičky jsou vynikající alternativou tam, kde byste obvykle použili kyselou okurku. Skvěle chutnají i samotné s kouskem opečené bagetky. Snadno se připravují, a přitom dodají pokrmům jedinečný šmrnc. Nechte je chvíli odpočinout, aby se chutě propojily, a vychutnejte je během pár hodin od naložení.

Ingredience

Recept

  • 1

    V misce střední velikosti smíchejte vinný ocet, krupicový cukr a sůl.

  • 2

    Přidejte nakrájené ředkvičky a důkladně promíchejte.

  • 3

    Misku zakryjte a nechte odpočívat alespoň 30 minut před podáváním.

Zajímavé tipy
  • Nakládané ředkvičky jsou nejlepší během několika hodin po naložení, ale také do druhého dne jsou v chladu stále chutné.
  • Vyzkoušejte také nakládaný chřest nebo červenou cibuli podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Rychlé nakládané ředkvičky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.