Květáková krémová polévka

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
5. března
Květáková krémová polévka, servírovaná v bílém talíři, zdobená růžičkami květáku a pažitkou Kupi.cz

Máte rádi krémové polévky? Zkuste tu květákovou! Stačí vám pár surovin a trocha koření. Jde o jednoduchý zdravý recept, který zvládne připravit opravdu každý. Polévka se vám bude rozplývat na jazyku. Pro zjemnění do ní můžete přidat i trochu smetany nebo mléka.

Postup přípravy

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, bramboru na kostičky a květák rozebereme na menší růžičky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli, dokud nezměkne. Přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, květák, bobkový list, sůl a čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 5 minut.

  • 3

    Poté přilijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, dokud květák nezměkne.

  • 4

    Jakmile je květák měkký, vyndáme z polévky bobkový list. Obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké směsi, případně ještě dochutíme a můžeme podávat.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Květáková krémová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.