1/0
Dýně jsou symbolem podzimu a kromě polévek či dýňového latte jsou skvělým základem pro domácí džem. Představujeme vám jednoduchý a rychlý recept na dýňový džem, který se skvěle hodí nejen na lívance a palačinky, ale také na čerstvé pečivo s máslem. Jeho příprava je snadná a výsledek bude lahodný. Tento džem vám přinese chutnou pochoutku, která oživí jakoukoliv snídani nebo svačinu.
Dýni oloupejte, vyjměte semena a nakrájejte na menší kousky.
Kousky dýně vložte do hrnce s vodou a vařte, dokud nezměknou.
Rozmixujte dýni na jemnou hmotu.
Do pyré přidejte skořicový cukr a želírovací cukr.
Přidejte citronovou šťávu dle vaší chuti a dobře promíchejte.
Směs přiveďte k varu a vařte 3–5 minut.
Hotový džem plňte do sterilizovaných sklenic, zavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Líbil se vám recept Dýňový džem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.