1/0
Připravte si své vánoční zásoby s těmito lahodnými sádlovými perníčky. Díky použití sádla jsou tyto perníčky nejen neuvěřitelně měkké hned po upečení, ale i krásně křehké, což z nich činí ideální vánoční cukroví, které vydrží celou sezónu. Můžete si je ozdobit podle své fantazie nebo se těšit z jejich přirozené krásy. Uvedené ingredience níže jsou na šest plechů.
Smíchejte hladkou mouku, cukr, kakao, sodu a kypřicí prášek. Přidejte med, vejce a sádlo. Důkladně zpracujte do jednolitého těsta.
Na pomoučněném válu vyválejte těsto na plát o tloušťce přibližně 4 mm. Vykrajujte perníčky podle libovolných tvarů.
Perníčky pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 7 minut. Po vytažení je okamžitě potřete rozšlehaným vajíčkem.
Líbil se vám recept Sádlové perníčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.