1/0
Užijte si křupavé třešňové taštičky z listového těsta s nádechem vanilky a třešňovice. Tento dezert vás okamžitě přenese do světa francouzských cukráren, a přesto ho hravě zvládnete připravit u vás doma. Náplň zkaramelizovaného cukru s třešněmi doplněná citronovou šťávou dodává taštičkám unikátní chuť, kterou podtrhne trik s karamelem.
Začněte přípravou náplně. Smíchejte třešně s citronovou šťávou a nechte je odstát. Rozmíchejte kukuřičný škrob se studenou vodou. V rendlíku zahřívejte krupicový cukr, až zkaramelizuje. Přidejte třešně, vanilkový extrakt a třešňovici. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Odstavte ji a nechte vychladnout.
Na pomoučené ploše rozválejte těsto a rozdělte ho na 9 obdélníků. Okraje těsta potřete bílkem. Na kratší stranu každého kousku přidejte náplň cca dva centimetry od okraje a přehněte. Uzavřete okraje a taštičky položte na plech s pečicím papírem.
Taštičky potřete bílkem, posypte cukrem a udělejte zářezy, aby v taštičkách nevznikala pára. Plech vložte na 30 minut do lednice. Troubu předehřejte na 190 °C. Taštičky pečte 30-40 minut do zlatova.
Po upečení je nechte 10 minut odpočívat na plechu, poté je přesuňte na mřížku a nechte vychladnout.
Líbil se vám recept Třešňové taštičky z listového těsta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.