Dvoubarevný chřestový krém

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 288 Kč
Redakce Kupi.cz
7. února 2023
Dvoubarevný chřestový krém s parmazánovou sušenkou Lamart.cz

Dvoubarevný chřestový krém s parmazánovou sušenkou je rychlá, zdravá a chutná zeleninová polévka. Před mixováním polévky odeberte z chřestu hlavičky, polévku jimi pak můžete dozdobit. K polévce je vhodné servírovat i opečené máslové krutony.

Recept dvoubarevný chřestový krém vás vyjde na 72 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 288 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 288 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Recept

  • 1

    Bílý chřest překrojte na 4 části. Brambory nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

  • 2

    Na rozehřátém polovičním množství másla a olivového oleje zpěňte cibuli, přidejte nakrájený chřest, brambory a podlijte litrem vývaru. Osolte, přidejte špetku cukru a vařte na mírném ohni doměkka.

  • 3

    Poté přilijte poloviční množství smetany a v mixéru rozmixujte v hladkou krémovou polévku. Osolte a opepřete dle chuti.

  • 4

    Zelený chřest a cibuli očistěte. Na rozehřátém polovičním množství másla a olivového oleje zpěňte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte nakrájený zelený chřest a špenát. Podlijte litrem vývaru, ochuťte solí, špetkou cukru a uvařte doměkka.

  • 5

    Po uvaření přilijte zbylou smetanu, zavařte a v mixéru rozmixujte v hladkou krémovou polévku. Osolte a opepřete dle chuti.

  • 6

    Strouhaný parmazán dejte do misky, přidejte žloutek a spojte. Na plech položte pečicí papír, na který rozdělte 4 hromádky spojeného parmazánu se žloutkem. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 4–6 minut, vytvoříte si tak parmazánovou sušenku.

Zajímavé tipy
  • Polévku nezahušťujte jíškou, ztrácí se chřestová chuť.
  • Parmazán můžete nahradit kvalitním vyzrálým ementálem.

Líbil se vám recept Dvoubarevný chřestový krém? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.