Čokoládová pěna podle Jamieho Olivera

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 128 Kč
Redakce Kupi.cz
15. dubna
Čokoládová pěna servírovaná ve sklenicích ozdobená třešněmi Ilustrační foto: mpessaris / Shutterstock.com

Čokoládová pěna je vynikajícím a elegantním dezertem. I když se to na první pohled možná nezdá, její příprava je snadná a nezabere vám moc času. Tímto receptem Jamieho Olivera ohromíte své hosty při každé příležitosti. Luxusní kombinace čokolády a třešní zaručuje dokonalou chuť.

Recept čokoládová pěna podle jamieho olivera vás vyjde na 32 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 128 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 128 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Hořkou čokoládu nalámejte na malé kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni. Čokoládu rozpouštějte pomalu a přidejte do ní trochu soli. Vodu ve vodní lázni udržujte celou dobu pod bodem varu.

  • 2

    Mezitím si oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte trochu soli a vyšlehejte z nich tuhý sníh.

  • 3

    Žloutky dejte do mísy, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Přilejte ke směsi 75 ml amaretta, přisypte kakao a dobře promíchejte. Na závěr přilejte smetanu.

  • 4

    Když je čokoláda rozpuštěná, sundejte ji z kastrolku s vodou a postupně ji vmíchejte do žloutkové směsi. Míchejte tak dlouho, dokud pěna nezíská úžasnou hnědou barvu. Na závěr do pěny vmíchejte sníh z bílků. Míchejte, dokud se sníh s pěnou úplně nespojí.

  • 5

    Sušené třešně dejte do pánve, přilejte k nim asi 2 dl amaretta a vodu, aby byly třešně ponořené. Přiveďte k varu, pak hned vypněte a nechte chvíli stát.

  • 6

    Pěnu servírujte v malých skleničkách a ozdobte ji třešněmi.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také čokoládovou pěnu podle světoznámého kuchaře Gordona Ramsayho nebo čokoládovou pěnu se zakysanou smetanou.

Líbil se vám recept Čokoládová pěna podle Jamieho Olivera? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.