1/0
Husu a palačinky byste spolu asi nečekali, ale když se šťavnaté husí maso spojí s brusinkovým krémem, máslem a kapkou portského, vznikne dezert, který působí odvážně, ale chutná skvěle. Ideální závěr po svatomartinské hostině.
Smíchejte v míse mouku, mléko, vejce a sůl. Po smíchání těsto nechejte 15 minut odpočívat.
Na lžičce másla smažte tenké palačinky, dokud nebudou zlatavé, z obou stran.
Zpěňte na másle cibuli. K cibulce přidejte zbytky ze svatomartinské husy, které před tím vidličkou natrháte. Přidejte med a portské víno. Restujte, dokud se víno neodpaří a chutě se perfektně propojí.
Smíchejte mascarpone, brusinkový džem a citronovou šťávu.
Podle chuti dochuťte špetkou soli aby vynikla sladkokyselá chuť.
Naplňte palačinky směsí s masem, přeložte nebo zarolujte a přelijte brusinkovým krémem.
Líbil se vám recept Slané palačinky s husím masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.