1/0
Koprovka, kterou si zamilujete! Tento recept na luxusní koprovou omáčku s bohatou smetanovou chutí a vůní čerstvého kopru patří k tradičním pokrmům české kuchyně. Připravte si doma tuto oblíbenou omáčku, která se dokonale hodí k houskovým knedlíkům, hovězímu masu nebo vařenému vejci. Zkrátka, jak má kdo rád!
Kopr důkladně umyjte, odstraňte hrubé stonky a nastříhejte koprové snítky do mixéru, kde je nasekáte.
Ve velkém hrnci rozehřejte přepuštěné máslo s trochou oleje, vmíchejte mouku a připravte hladkou jíšku. Přidejte část nasekaného kopru a vše na chvíli odstavte.
Rychle a důkladně vmíchejte horký vývar, čímž vytvoříte základ omáčky. Vařte a míchejte, dokud nebudou hrudky rozvařeny.
Odstavte hrnec z plotny a nechte směs pět minut odpočívat. Poté opatrně přilévejte mléko, dokud nebude omáčka hladká.
Mícháním přidejte zbylý kopr a přiveďte omáčku k jemnému varu. Pokud je omáčka příliš řídká, zamíchejte trošku mouky do smetany a přidejte do omáčky. Pokud je omáčka správně hustá, přidejte smetanu samotnou.
Omáčku dle chuti osolte, opepřete, oslaďte třtinovým cukrem a dochuťte octem.
Líbil se vám recept Luxusní koprová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.