Sacher podle Josefa Maršálka

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 192 Kč
Redakce Kupi.cz
3. března

Sacher podle Josefa Maršálka patří mezi báječné čokoládové dorty. Sladkou chuť čokolády v něm výborně doplňuje meruňková marmeláda, a když si k němu dáte ještě šlehačku, je to pro chuťové pohárky fantastický zážitek. Slavný Sacher dort vznikl v 19. století a je pojmenovaný po učni, který ho vymyslel.

Recept sacher podle Josefa Maršálka vás vyjde na 16 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 192 Kč.

Ingredience

Náplň

Poleva

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 192 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Těsto

  • 1

    V míse utřete máslo s cukrem moučkou a postupně přidejte 6 žloutků. V rendlíku rozpusťte hořkou čokoládu a přidejte ji ke směsi. Přisypte prášek do pečiva, sůl a přilejte rum. Na závěr přimíchejte mouku.

  • 2

    Z bílků vyšlehejte sníh a po částech ho zašlehávejte do těsta.

  • 3

    Vyložte si dortovou formu pečicím papírem, ale nevymazávejte. Nalejte do ní těsto a rovnoměrně ho rozetřete. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 35 minut. Během pečení troubu zbytečně neotvírejte. Špejlí vyzkoušejte, jestli je dort upečený.

  • 4

    Korpus nechte vychladnout a opatrně ho vyndejte z formy.

Náplň

  • 1

    Vychladlý korpus rozkrojte na 3 díly a každý potřete meruňkovým džemem. Korpusy naskládejte na sebe.

Poleva

  • 1

    Připravte si čokoládovou polevu. Hořkou čokoládu nalámejte do misky. Do hrnce dejte cukr a zalejte ho vodou. Směs přiveďte k varu.

  • 2

    Jakmile má cukr vláčnou konzistenci, začněte ho tenkým pramínek nalévat do misky s čokoládou a míchejte. Polevu nalejte na korpus a rozetřete. Čokoláda ztuhne i při pokojové teplotě, tak se nemusí dort dávat do lednice.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Sacher podle Josefa Maršálka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.