1/0
Lehké, rychlé a přitom chuťově bohaté jídlo, které potěší každého, kdo má rád spojení jemného kuřete a krémové omáčky s bylinkovým nádechem estragonu. Toto pokrm je ideální na párty nebo na příjemný večer po práci. Během dvaceti minut se ocitnete u stolu s pokrmem, který svým dojmem může směle konkurovat i vybraným restauracím.
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a vložte do mísy. Poté je osolte, opepřete, přidejte sladkou papriku, oregano a estragon. Přidejte olivový olej a dobře promíchejte rukama, aby koření pokrylo každý dílek masa.
Nechte maso odležet alespoň 15 minut. Mezitím rozehřejte na pánvi olej a přidejte marinovaná kuřecí prsa.
Opékejte na středním ohni, dokud nebudou maso z obou stran zlatavé. Vyjměte ho a nechte stranou.
Do pánve nalijte bílé víno a přidejte lžíci másla. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a odsloupněte kousky přichyceného koření na pánvi.
Snižte teplotu, přilijte smetanu a přidejte špetku estragonu. Při občasném míchání pár minut povařte, dokud omáčka lehce nezhoustne a nezačne vonět.
Dochutě si podle chuti solí a pepřem, a vložte zpět kuřecí kousky. Nechte prohřát a podávejte s bramborami, rýží nebo těstovinami.
Líbil se vám recept Kuřecí prsa s estragonovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.