1/0
Tento moučník, známý jako obližprst, původně nazývaný řezy Florida, se skládá z lehkého sněhu, hutného krému a piškotového korpusu. Tři zdánlivě různé vrstvy se v tomto dezertu snoubí v dokonalé harmonii. Až ho ochutnáte, budete se olizovat až za ušima!
Začněte předehřátím trouby na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte mouku s kakaem. Z bílků vyšlehejte pevný sníh a postupně do něj zašlehejte cukr a 2–3 lžíce vody.
Následně do sněhu vmíchejte žloutky a poté směs mouky s kakaem. Těsto vlijte na připravený plech a pečte asi 30 minut. Poté nechte vychladnout.
Na krém zahřejte mléko v rendlíku. Žloutky vyšlehejte s cukrem a při stálém šlehání opatrně přilijte horké mléko. Směs vraťte do hrnce, zamíchejte mouku a vařte, dokud nevznikne hustý krém.
Přikryjte krém potravinářskou fólií, aby se neutvořil škraloup, a nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny a postupně do něj zašlehejte vychladlý krém. Rozetřete ho na korpus a uhlaďte.
Na sníh smíchejte v hrnci 100 g cukru s 2–3 lžícemi vody a povařte na hustý sirup. Bílky vyšlehejte nad vodní lázní s cukrem na pevný sníh a pomalu přišlehávejte horký sirup.
Poté vmíchejte citronovou šťávu a 2–3 lžíce vody. Sníh rozetřete na krém a opálte cukrářskou pistolí.
Líbil se vám recept Řezy obližprst? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.