Domácí horká čokoláda

Čas přípravy: 10 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 27 Kč
Redakce Kupi.cz
31. října

Připravte si doma bohatou a krémovou horkou čokoládu podle jednoduchého receptu. S naším návodem to zvládnete snadno a překvapí vás, jak jednoduché je připravit si doma dokonalý šálek této delikatesy. Vychutnejte si horkou čokoládu, která vás zahřeje v chladných dnech.

Recept domácí horká čokoláda vás vyjde na 9 Kč za 1 porci. 3 porce připravíte za 27 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 27 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Nechte čokoládu pomalu rozpustit v rendlíku nad vodní lázní na mírném plameni, neustále míchejte a sledujte, aby se nepřipálila.

  • 2

    Zahřejte mléko v jiné nádobě téměř k varu. Jakmile začne vařit, pomalu jej nalijte do rozpuštěné čokolády a důkladně promíchejte.

  • 3

    Smíchejte solamyl s trochou vody (asi dvě lžíce) a přidejte do čokoládové směsi. Míchejte a ohřívejte, dokud nevznikne hladký krém, jako když děláte pudink. Hotovo je, když necítíte syrový škrob.

Zajímavé tipy
  • Pudinkový prášek může nahradit škrob a dodat čokoládě různou chuť - vyzkoušejte čokoládovou, vanilkovou, kokosovou nebo karamelovou příchuť.
  • Přidejte špetku perníkového koření, skořice, pomerančové kůry nebo vanilkové dužiny pro ještě bohatší aroma.
  • Zvýrazněte chuť trochou mletého chilli pro příjemné zahřátí.
  • Vyzkoušejte také horkou bílou čokoládu podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Domácí horká čokoláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.