Jarní tabouleh s vejcem

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
30. dubna
Jarní tabouleh s vejcem, ozdobený lístky máty v hlubokém bílém talíři s příborem. Ilustrační foto: Elena Veselova / Shutterstock.com

Hledáte svěží a lehké jídlo plné chutí? Jarní tabouleh je ideální volbou. Tento pokrm vám nejen dodá potřebné vitamíny a minerály, ale také energii na zbytek dne. Kombinace quinoi, křupavé zeleniny a bylinek s dokonale připravenými ztracenými vejci vytváří harmonii chutí, kterou si zamilujete. Příprava je snadná a výsledek stojí za to.

Recept

  • 1

    Vařte quinou podle pokynů na obalu. Mezitím nakrájejte okurku a ředkvičky na malé kousky a jarní cibulku na kolečka. Nasekejte mátu a petrželku.

  • 2

    Připravte si vejce. Můžete uvařit buď volské oko nebo ztracené vejce. To se vytvoří tak, že potravinovou fólii potřete olejem, dejte přes šálek a vytvořte prohlubeň. Rozklepněte do ní vejce, uzavřete uzlík a vložte do vroucí vody na 4 minuty. Poté vyjměte, odstřihněte uzlík a opatrně vybalte.

  • 3

    Uvařenou quinou propláchněte studenou vodou, smíchejte s nakrájenou zeleninou a bylinkami. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte s vejci.

Zajímavé tipy
  • Pro extra svěžest přidejte trochu nastrouhané citronové kůry.
  • Pokud chcete více výraznou chuť, zkuste přidat trochu drceného česneku.
  • Tabouleh můžete servírovat i jako přílohu k masovým pokrmům.
  • Vyzkoušejte také bulgur s kozím sýrem nebo řecký salát podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Jarní tabouleh s vejcem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.