1/0
Hledáte svěží a lehké jídlo plné chutí? Jarní tabouleh je ideální volbou. Tento pokrm vám nejen dodá potřebné vitamíny a minerály, ale také energii na zbytek dne. Kombinace quinoi, křupavé zeleniny a bylinek s dokonale připravenými ztracenými vejci vytváří harmonii chutí, kterou si zamilujete. Příprava je snadná a výsledek stojí za to.
Vařte quinou podle pokynů na obalu. Mezitím nakrájejte okurku a ředkvičky na malé kousky a jarní cibulku na kolečka. Nasekejte mátu a petrželku.
Připravte si vejce. Můžete uvařit buď volské oko nebo ztracené vejce. To se vytvoří tak, že potravinovou fólii potřete olejem, dejte přes šálek a vytvořte prohlubeň. Rozklepněte do ní vejce, uzavřete uzlík a vložte do vroucí vody na 4 minuty. Poté vyjměte, odstřihněte uzlík a opatrně vybalte.
Uvařenou quinou propláchněte studenou vodou, smíchejte s nakrájenou zeleninou a bylinkami. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte s vejci.
Líbil se vám recept Jarní tabouleh s vejcem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.