Pečená játra na šalvěji s celerovým pyré

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 100 Kč
Redakce Kupi.cz
21. července 2023
Pečená játra na šalvěji s celerovým pyré servírovaná na bílém talíři Lamart.cz

Pečená játra s cibulí, jablky a bramborovo-celerovým pyré jsou jednoduchá na přípravu a nádherně provoní vaši kuchyni šalvějí, která je také součástí tohoto skvělého receptu.

Recept pečená játra na šalvěji s celerovým pyré vás vyjde na 25 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 100 Kč.

Ingredience

Pyré

Na zeleninu

Na játra

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 100 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

Pyré

  • 1

    Oloupané a na kostičky nakrájené brambory a celer uvařte ve slané vodě doměkka.

  • 2

    Slijte vodu a brambory rozmačkejte. Během mačkání přidejte máslo a dochuťte solí a pepřem.

Na zeleninu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájejte na měsíčky a smažte na rozehřátém másle. Posypejte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat.

  • 2

    Přidejte jablka zbavená jádřinců nakrájená na měsíčky, lístky tymiánu, osolte, opepřete a společně orestujte. Podlijte vínem a duste asi 15 minut.

Na játra

  • 1

    Játra nakrájejte na plátky, poprašte moukou, opepřete a pečte v horkém másle se šalvějí po obou stranách cca 3–4 minuty tak, aby byla uvnitř růžová.

  • 2

    Po vyjmutí z pánve je nechte chvilku na teple odpočinout, osolte a můžete servírovat s pyré a dušenými jablky s cibulkou. Na závěr lehce přelijte výpekem.

Zajímavé tipy
  • Místo vína můžete použít na jablka také cider.
  • Výborně budou chutnat také telecí játra.

Líbil se vám recept Pečená játra na šalvěji s celerovým pyré? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.