Ramen je japonské národní jídlo, které vás zahřeje i nasytí. Tato asijská polévka je založená na vývaru a nudlích a bývá servírována jako hlavní jídlo. Podává se jí totiž velká mísa a je plná výživných surovin.
Hrnec dejte na sporák, na střední plamen a přilijte rostlinný olej.
Vsypte nakrájený pórek.
Krátce osmahněte.
Přidejte mrkev, rozdrcený česnek, oloupaný a nakrájený zázvor (2 cm).
Vše osmahněte 2 až 3 minut.
Přilijte kuřecí vývar a sójovou omáčku.
Ochuťte solí a pepřem.
Uveďte do varu a vařte 15 až 20 minut.
Pak vývar sceďte, znovu postavte na plamen a uveďte k varu.
Kuřecí prsa vcelku ponořte i s celou hlívou do vařícího vývaru, jehož teplotu udržujte na mírném plamenu těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut.
Potom pomocí děrované vařečky maso i houby vyjměte a uložte stranou.
Nyní nudle vložte do teplého vývaru a uveďte opět vývar do varu. Nudle vařte asi 3 minuty.
Uvařená kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky a oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpulte.
Nudle vyberte z vývaru a přendejte je do talířů.
Potom přelijte nudle vývarem.
Na jednu stranu talíře vložte houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu poskládejte plátky kuřecího masa.
Nakonec vše posypte jarní cibulkou.
Líbil se vám recept Ramen? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.