Butter chicken podle Gordona Ramsayho

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 100 Kč
Redakce Kupi.cz
23. dubna
butter chicken s rýží servírované v hnědé míse ležící na dřevěném prkénku Ilustrační foto: nelea33 / Shutterstock.com

Indické butter chicken, neboli máslové kuře, patří k nejoblíbenějším jídlům na světě. Indická kuchyně je sama o sobě velmi oblíbená, jelikož nabízí spoustu variací nejrůznějších pokrmů z kuřecího masa v kombinaci s omáčkami. Máme pro vás recept od slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho, podle kterého si tento skvělý pokrm zvládnete uvařit i sami doma.

Recept butter chicken podle Gordona Ramsayho vás vyjde na 25 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 100 Kč.

Ingredience

Naložení masa

Omáčka

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 100 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

Naložení masa

  • 1

    Kuřecí maso (z vykostěného kuřete bez kůže) nakrájíme na kousky velké cca 3–4 cm. Dáme je do mísy a přidáme k nim 2 prolisované stroužky česneku, nastrouhaný zázvor, sůl, chilli a citronovou šťávu.

  • 2

    Zamícháme, přikryjeme mísu potravinovou folií a dáme na 30 minut do lednice.

  • 3

    Mezitím smícháme bílý jogurt s kořením garam masala, kurkumou a římským kmínem. Připravenou směs nalijeme na kuřecí maso a pečlivě promícháme. Přikryjeme potravinou folií a dáme na 3–4 hodiny do lednice. Maso můžeme nechat odležet i přes noc.

  • 4

    Rozpálíme si pánev se 2 lžícemi oleje a orestujeme na ní kuřecí maso, dokud nezměkne.

Omáčka

  • 1

    V další pánvi rozehřejeme ghí a přidáme k němu 2 prolisované stroužky česneku a nastrouhaný zázvor. Restujeme cca 1 minutu a potom přidáme lusk kardamonu s rozdrcenými semínky, hřebíček, koriandr, koření garam masala, kurkumu a chilli.

  • 2

    Koření v pánvi dobře promícháme a restujeme 1–2 minuty, dokud se nerozvoní. Poté přidáme loupaná rajčata, citronovou šťávu a vaříme několik minut. Potom přidáme orestované kuřecí maso a dobře promícháme.

  • 3

    Na závěr přidáme máslo a smetanu ke šlehání. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Omáčka by měla mít krémovou konzistenci. V případě potřeby omáčku dochutíme. Podáváme s rýží.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Butter chicken podle Gordona Ramsayho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.