1/0
Kdo by odolal lahodné kombinaci čokolády, karamelu a arašídů? Připravte si legendární Snickers tyčinku v pohodlí domova. Nepotřebujete žádné speciální vybavení, jen mísu, mrazák a trochu trpělivosti. Výsledek předčí originál a navíc budete přesně vědět, co jíte. Zvládne to i začátečník v kuchyni!
Připravte si dvě středně velké zapékací formy a vyložte je pečicím papírem. Ve vodní lázni rozpusťte 200 g čokolády, kterou poté rovnoměrně nalijte na dno forem na pečicí papír. Formy vložte do mrazáku, aby čokoláda ztuhla – to bude první vrstva vašich tyčinek.
Mezitím si připravte nugát. Na pánvi rozehřejte máslo s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte kondenzované mléko, arašídové máslo a nasekané arašídy. Vyjměte formy s čokoládovou vrstvou z mrazáku a na čokoládu rovnoměrně rozetřete připravený nugát. Poté formy vraťte zpět do mrazáku.
Následně připravte karamel. Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr a poté k němu přidejte na kostičky nakrájené máslo a kondenzované mléko. Směs zahřívejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a nevznikne hladký karamel. Vyjměte formy z mrazáku a karamel rovnoměrně naneste na nugátovou vrstvu. Opět vložte formy do mrazáku.
Nakonec rozpusťte ve vodní lázni zbývajících 200 g mléčné čokolády a naneste ji jako poslední vrstvu na karamel. Formy dejte na dalších 15 minut do mrazáku. Po této době je přesuňte do lednice, kde je nechte tuhnout ještě hodinu.
Po hodině můžete začít krájet tyčinky na požadované velikosti. Domácí Snickers skladujte v lednici, aby si udržely svou konzistenci.
Líbil se vám recept Domácí Snickers tyčinka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.