1/0
Nechte se inspirovat asijskou kuchyní a připravte si tuto jednoduchou zázvorovo-česnekovou polévku, která vás krásně zahřeje a zároveň také posílí vaši imunitu. Ideální volba pro chladnější večery, kdy je zapotřebí zahřát unavené tělo i duši.
Do hrnce dáme rozehřát olivový olej a přidáme nakrájené šalotky. Restujeme na středním plameni tak dlouho, dokud nezesklovatí.
Přidáme bílou část jarní cibulky, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Směs mícháme a necháme ji na mírném plameni rozvonět cca 1 - 2 minuty.
Do hrnce nalijeme kuřecí vývar, přidáme hvězdičky badyánu a sójovou omáčku. Přikryjeme pokličkou a necháme polévku vařit na mírném plameni přibližně 10 minut. Poté badyán vyjmeme.
Přidáme nakrájené žampiony, rýžové nudle a nasekané čínské zelí. Vaříme dalších 5–8 minut, dokud nudle nezměknou a zelenina nebude hotová.
Hotovou polévku nalijeme do talířů a ozdobíme sezamovými semínky, zelenou částí jarní cibulky a vločkami červené papriky.
Líbil se vám recept Zázvorovo-česneková polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.