Špenát
-
2
stroužky
-
0,5
hrnku
-
1
lžička
-
2
ks
-
1
lžička
-
1
ks
-
0,5
l
-
0,5
lžičky
-
500
g
-
0,33
lžičky
-
1
hrnek
-
0,5
hrsti
Příloha
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
Špenát
-
Nejprve si nasekejte čerstvý listový špenát na malé kousky.
-
Oloupanou cibuli a česnek si nakrájejte na jemno.
-
V hrnci na oleji dozlatova osmahněte nasekanou cibuli a česnek.
-
Přidejte nasekaný špenát, osolte, okořeňte pepřem a kmínem, podlijte trochou zeleninového vývaru s petrželí a duste do vyvaření přebytečné tekutiny a změknutí špenátu.
-
Zalijte smetanou (nejlépe 30%) a zahustěte rozšlehaným vejcem.
-
Ke špenátu přidejte majoránku, malou chvíli ještě provařte a popřípadě dochuťte.
Příloha
-
Oloupejte brambory a dejte je vařit.
-
Nepřilnavou pánev lehce potřete olejem a zahřejte na středním plameni.
-
Vejce rozklepněte opatrně na pánev (počet záleží na vás a na velikosti pánve; bílek by se měl pohodlně roztéct).
-
Brambory sceďte, osolte, přidejte ke špenátu a vejcím a můžete podávat.
Tip
Pokud chcete, aby chuť špenátu ještě více vynikla, můžete do něj přidat trochu citronové šťávy.