1/0
Pokud hledáte jednoduchý recept na oběd nebo večeři, který nepotřebuje žádné speciální kulinářské dovednosti, ale přesto potěší každého, pečený vepřový guláš je skvělou volbou. Stačí nakrájet maso, přidat pár základních ingrediencí, vše smíchat a trouba se postará o zbytek. Výsledkem je jemné, šťavnaté maso v chutné omáčce provoněné paprikou a kořením. Skvělé pro chvíle, kdy chcete ušetřit čas, ale zároveň připravit něco opravdu výjimečného.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Nakrájejte vepřové maso na kostky o velikosti přibližně 2 x 2 cm.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nahrubo, oloupejte česnek a prolisujte ho.
Sladkou papriku, drcený kmín, majoránku, sůl, pepř a jemný škrob. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo.
Do většího litinového hrnce, pekáče nebo zapékací mísy s poklicí vložte nakrájené maso, cibuli, česnek, rajčatový protlak a směs koření se škrobem. Důkladně promíchejte, aby se maso i zelenina obalily kořením.
Podlijte směs vodou, tak aby bylo maso téměř ponořené, ale ne úplně.
Zakryjte hrnec nebo pekáč poklicí nebo alobalem a vložte ho do předehřáté trouby.
Pečte guláš přibližně 2 hodiny. Během pečení není nutné guláš míchat ani kontrolovat.
Po 2 hodinách by mělo být maso měkké a omáčka jemně zahuštěná díky škrobu.
Podávejte guláš s čerstvým chlebem, houskovým knedlíkem, vařenými bramborami nebo těstovinami.
Líbil se vám recept Pečený guláš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.