Fazolový guláš

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 348 Kč
Redakce Kupi.cz
5. února
Fazolový guláš servírovaný v černé misce položené na černém talíři s lžící Ilustrační foto: foodandcook / Shutterstock.com

Na guláš existují desítky, možná až stovky receptů. A každý z nás má svůj oblíbený recept. Jde o syté jídlo, které vám zaručeně dodá energii i pořádnou dávku proteinů. Vyzkoušejte tento recept na fazolový guláš s hovězím masem, který by klidně mohl posloužit také jako kotlíkový guláš, budete příjemně překvapeni.

Recept fazolový guláš vás vyjde na 58 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 348 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 348 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a za občasného míchání restujeme.

  • 2

    Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Až bude cibule orestovaná, přidáme maso a zhruba dalších 5 minut restujeme. Poté přidáme rajčatový protlak, papriku, bobkové listy, nové koření, sůl, pepř a vodu.

  • 3

    Přidáme rajčata nakrájená na kousky a scezené fazole. Hrnec přiklopíme pokličkou a za občasného míchání vaříme asi 50 minut, aby se nám guláš nepřipálil.

  • 4

    Mezitím, co se vaří guláš, si připravíme brambory. Omyjeme je, nakrájíme na malé kostičky a spolu s česnekem a majoránkou je zhruba 15 minut před koncem vaření (až bude maso měkké) přidáme do hrnce. Vaříme pod pokličkou až do změknutí brambor.

Zajímavé tipy
  • Díky tomu, že je fazolový guláš sytý sám o sobě a už k němu nepotřebujete žádnou přílohu, hodí se jako jídlo, které můžete připravit také venku v kotlíku například během kempování.
  • Vyzkoušejte také hovězí nebo segedínský guláš.

Líbil se vám recept Fazolový guláš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.