1/0
Cheese Donkatsu je jedinečný pokrm na pomezí japonské a korejské kuchyně, který v sobě snoubí krémovou sýrovou náplň, výraznou chuť a dokonalou křupavost. Hodí se jako skvělý tip na oběd, večeři nebo jako překvapení pro někoho, koho chcete potěšit netradičním jídlem.
Mozzarellu rozkrájejte na čtyři stejné části a dejte stranou.
Vepřové plátky rozklepejte paličkou na maso na přibližnou tloušťku 3 mm, aby byly tenké a dobře se balily.
Na každý plátek masa položte jeden kus mozzarelly doprostřed. Maso pečlivě zabalte tak, aby sýr zůstal uvnitř a vznikl pevný balíček.
Každý balíček zabalte do potravinové fólie, konce pevně utáhněte. Takto připravené maso dejte alespoň na 30 minut do lednice, aby ztuhlo a drželo tvar.
Po vychlazení fólii odstraňte. Pokud chcete, můžete maso lehce posypat kurkumou pro lepší barvu. Balíčky obalte nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v panko strouhance.
Ve vyšší pánvi nebo hrnci zahřejte olej na cca 175 °C. Balíčky vkládejte do rozpáleného oleje a smažte dozlatova. Uvnitř by mělo maso dosáhnout teploty minimálně 63 °C.
Hotové řízky nechte okapat na papírové utěrce, aby se odstranil přebytečný tuk. Podávejte s vařenou rýží nebo s brambory.
Líbil se vám recept Smažený vepřový řízek s mozzarellou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.