Králík na smetaně podle Zdeňka Pohlreicha

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 32 Kč
Redakce Kupi.cz
29. srpna
dva kousky králičího masa zdobené čerstvou petrželkou, usazené ve smetanové omáčce a servírované na hnědém kulatém talíři Ilustrační foto: AS Foodstudio / Shutterstock.com

Králičí maso dnes do jídelníčku příliš často nezařazujeme. Přitom patří k nejdietnějším masům. Proto se snadno vysuší a je na to potřeba při přípravě myslet. Vybrali jsme tak recept, kde riziko vysušení výrazně eliminujeme. Připravíme si králíka na smetaně! Pojďte si ho udělat s námi podle receptu Zdeňka Pohlreicha.

Recept králík na smetaně podle Zdeňka Pohlreicha vás vyjde na 8 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 32 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 32 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova králičí maso. Jakmile je opečené ze všech stran, vyndejte ho a do hrnce nasypte nakrájenou zeleninu a cibuli. Restujte, dokud zelenina neztmavne. Osolte, opepřete, oslaďte a vmíchejte hořčici. Promíchejte.

  • 2

    Vraťte do hrnce zpět králičí maso a přidejte všechno koření. Zalijte vývarem a vařte na středním plamenu asi 40 minut doměkka.

  • 3

    Po 40 minutách králíka a koření z hrnce vyjměte. Základ v hrnci rozmixujte a propasírujte.

  • 4

    Omáčku zjemněte smetanou, máslem a dochuťte citronovou šťávou, solí a cukrem a promíchejte.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Králík na smetaně podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.