Dezerty a sladká jídla

Dezerty a sladká jídla

Hlavní jídla

Hlavní jídla

Nápoje

Nápoje

Omáčky a guláše

Omáčky a guláše

Polévky

Polévky

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Přílohy, pečivo

Přílohy, pečivo

Saláty

Saláty

Zavařování a nakládání

Zavařování a nakládání

Polévky

Polévka je grunt, alespoň podle našich babiček. Polévky jsou totiž nepostradatelnou součástí české i světové kuchyně. Výsadní postavení zde má vývar, ať už masový nebo zeleninový, který tvoří základ pro další úpravy. Mezi typicky české polévky patří kulajda, bramboračka, česnečka, dršťková nebo zelňačka. Zahraniční kuchyně nabízí například francouzskou cibulačku, italskou minestrone, španělské gazpacho, thajskou tom yum nebo vietnamskou pho. Polévky se často ochucují bylinkami, kořením, smetanou nebo sýrem a podávají se s pečivem, nudlemi, noky nebo zeleninou. Jsou také výborným zdrojem tekutin, vitamínů a minerálů a pomáhají posilovat imunitu a trávení.

Pórková polévka
Ostatní polévky

Pórková polévka

20 min
9 Kč / porce
Dýňový krém
Krémové polévky

Dýňový krém

30 min
6 Kč / porce
Melounové gazpacho
Ostatní polévky

Melounové gazpacho

20 min
26 Kč / porce
Valašská kyselica
Ostatní polévky

Valašská kyselica

30 min
19 Kč / porce
Čočková polévka
Ostatní polévky

Čočková polévka

30 min
8 Kč / porce
Kulajda
Ostatní polévky

Kulajda

30 min
9 Kč / porce
Více receptů