Dezerty a sladká jídla

Dezerty a sladká jídla

Hlavní jídla

Hlavní jídla

Nápoje

Nápoje

Omáčky a guláše

Omáčky a guláše

Polévky

Polévky

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Přílohy, pečivo

Přílohy, pečivo

Saláty

Saláty

Zavařování a nakládání

Zavařování a nakládání

Recepty na polévky

Polévka je grunt, alespoň podle našich babiček. Polévky jsou totiž nepostradatelnou součástí české i světové kuchyně. Výsadní postavení zde má vývar, ať už masový nebo zeleninový, který tvoří základ pro další úpravy. Mezi typicky české polévky patří kulajda, bramboračka, česnečka, dršťková nebo zelňačka. Zahraniční kuchyně nabízí například francouzskou cibulačku, italskou minestrone, španělské gazpacho, thajskou tom yum nebo vietnamskou pho. Polévky se často ochucují bylinkami, kořením, smetanou nebo sýrem a podávají se s pečivem, nudlemi, noky nebo zeleninou. Jsou také výborným zdrojem tekutin, vitamínů a minerálů a pomáhají posilovat imunitu a trávení.

Pekingská polévka
Ostatní polévky

Pekingská polévka

30 min
3 Kč / porce
Ramen
Ostatní polévky

Ramen

30 min
15 Kč / porce
Brynzová polévka
Ostatní polévky

Brynzová polévka

30 min
19 Kč / porce
Rychlá kulajda
Krémové polévky

Rychlá kulajda

30 min
22 Kč / porce
Thajská polévka
Ostatní polévky

Thajská polévka

30 min
29 Kč / porce
Tarator
Ostatní polévky

Tarator

30 min
11 Kč / porce
Pórková polévka
Ostatní polévky

Pórková polévka

20 min
11 Kč / porce
Melounové gazpacho
Ostatní polévky

Melounové gazpacho

20 min
24 Kč / porce
Okurková polévka
Krémové polévky

Okurková polévka

20 min
5 Kč / porce
Valašská kyselica
Ostatní polévky

Valašská kyselica

30 min
20 Kč / porce
Čočková polévka
Ostatní polévky

Čočková polévka

30 min
8 Kč / porce
Kulajda
Ostatní polévky

Kulajda

30 min
12 Kč / porce
Více receptů