Španělské gazpacho

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 56 Kč
Redakce Kupi.cz
23. listopadu 2023
Španělské gazpacho zdobené čerstvými bylinkami a nakrájenou zeleninou, servírované v tmavé misce Ilustrační foto: nadianb / Shutterstock.com

Gazpacho je studená zeleninová polévka původem ze Španělska, která je ideální především jako příjemné osvěžení v parných letních dnech. Připravuje se ze syrové zeleniny a tepelně se neupravuje. Podává se vychlazená jako polévka, ale můžete ji servírovat také ve sklenici jako hustý nápoj.

Recept španělské gazpacho vás vyjde na 14 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 56 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 56 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Rajčata na horní straně nařízneme, dáme do cedníku a spaříme vroucí vodou. Pak jim stáhneme slupku a dáme je do nádoby mixéru, přidáme nakrájenou papriku, česnek a bílý chléb namočený ve vodě.

  • 2

    Několik minut mixujeme, až vznikne hutný krém. Poté vmícháme olivový olej, ocet a sůl podle chuti.

  • 3

    Krém podáváme vychlazený a ozdobit jej můžete několika kostičkami okurky nebo jinou nakrájenou zeleninou, případně lístkem bazalky.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také další polévky podávané zastudena, třeba gazpacho z červené řepy nebo polévku z manga a zázvoru.

Líbil se vám recept Španělské gazpacho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.