Gazpacho z červené řepy

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 100 Kč
Redakce Kupi.cz
13. června 2023
Gazpacho z červené řepy zdobené řeřichou, servírované v bílém talíři Lamart.cz

Připravte si s námi gazpacho z červené řepy, které má velmi jemnou konzistenci, vyváženou chuť a dokáže vás perfektně povzbudit a osvěžit. Jsme přesvědčeni o tom, že si tuto studenou polévku zamilujete.

Recept gazpacho z červené řepy vás vyjde na 25 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 100 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 100 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Omytou řepu zabalte do alobalu a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 40 minut.

  • 2

    Zchladlé řepy oloupejte, nakrájejte na kostičky a rozmixujte společně s oloupanou a nakrájenou okurkou, česnekem, chilli papričkou a olejem. Během mixování přidávejte studenou vodu, abyste dosáhli požadované konzistence.

  • 3

    Polévku dochuťte solí, pepřem, vinným octem a nechte vychladit.

  • 4

    Při servírování pokapejte olivovým olejem, posypejte rozdrobeným kozím sýrem a řeřichou.

Zajímavé tipy
  • Polévka se perfektně doplňuje s opečeným toastem nebo ciabattou.
  • Chutnají vám studené polévky? Vyzkoušejte také melounové gazpaco.

Líbil se vám recept Gazpacho z červené řepy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.