Dezerty a sladká jídla

Dezerty a sladká jídla

Hlavní jídla

Hlavní jídla

Nápoje

Nápoje

Omáčky a guláše

Omáčky a guláše

Polévky

Polévky

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Přílohy, pečivo

Přílohy, pečivo

Saláty

Saláty

Zavařování a nakládání

Zavařování a nakládání

Recepty na polévky

Polévka je grunt, alespoň podle našich babiček. Polévky jsou totiž nepostradatelnou součástí české i světové kuchyně. Výsadní postavení zde má vývar, ať už masový nebo zeleninový, který tvoří základ pro další úpravy. Mezi typicky české polévky patří kulajda, bramboračka, česnečka, dršťková nebo zelňačka. Zahraniční kuchyně nabízí například francouzskou cibulačku, italskou minestrone, španělské gazpacho, thajskou tom yum nebo vietnamskou pho. Polévky se často ochucují bylinkami, kořením, smetanou nebo sýrem a podávají se s pečivem, nudlemi, noky nebo zeleninou. Jsou také výborným zdrojem tekutin, vitamínů a minerálů a pomáhají posilovat imunitu a trávení.

Vánoční zelňačka
Ostatní polévky

Vánoční zelňačka

1 hod +
33 Kč / porce
Domácí vývar z kostí
Hovězí vývar

Domácí vývar z kostí

1 hod +
57 Kč / porce
Husí rámen
Ostatní polévky

Husí rámen

1 hod +
58 Kč / porce
Vietnamská polévka pho
Hovězí vývar

Vietnamská polévka pho

1 hod +
57 Kč / porce
Vývar z uzeného masa
Ostatní polévky

Vývar z uzeného masa

1 hod +
20 Kč / porce
Kapustnica
Ostatní polévky

Kapustnica

1 hod +
22 Kč / porce
Vývar z bažanta
Drůbeží vývar

Vývar z bažanta

1 hod +
8 Kč / porce
Hrstková polévka
Ostatní polévky

Hrstková polévka

1 hod +
18 Kč / porce
Kuřecí vývar
Drůbeží vývar

Kuřecí vývar

1 hod +
16 Kč / porce
Hovězí vývar
Hovězí vývar

Hovězí vývar

1 hod +
29 Kč / porce
Zeleninový vývar
Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

1 hod +
7 Kč / porce
Více receptů