1/0
Jahodová studená polévka s proseccem je osvěžující delikatesa, která se skvěle hodí na letní dny. Kombinace sladkých jahod a jemné smetany vytváří lahodnou konzistenci, kterou umocňuje špetka elegance v podobě prosecca. Tento recept je nejen snadný, ale také skvělý způsob, jak využít jahody v jiném, než tradičním dezertním kontextu. Pro ty, kdo preferují bezalkoholovou variantu, existuje možnost nahradit prosecco perlivou vodou. Klíč k dokonalému zážitku je pečlivě vychladit.
Do misky přidejte žloutek, malinový ocet a sůl. Pomalu přilévejte olej a šlehejte do konzistence majonézy.
Jahody omyjte, nakrájejte a část dejte stranou na ozdobu.
Zbytek jahod rozmixujte a přilijte smetanu, podmáslí a prosecco. Směs důkladně promíchejte.
Jahodové pyré vmíchejte do majonézy a dochuťte citronovou šťávou.
Polévku chlaďte v lednici alespoň 5 hodin.
Nakonec rozdělte jahodové kostky na talíře, přelijte polévkou a ozdobte jahodovými plátky a lístky meduňky.
Líbil se vám recept Jahodová studená polévka s proseccem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.