Dezerty a sladká jídla

Dezerty a sladká jídla

Hlavní jídla

Hlavní jídla

Nápoje

Nápoje

Omáčky a guláše

Omáčky a guláše

Polévky

Polévky

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Přílohy, pečivo

Přílohy, pečivo

Saláty

Saláty

Zavařování a nakládání

Zavařování a nakládání

Zavařování a nakládání

Zavařování a nakládání patří mezi nejlepší způsoby, jak si uchovat sezónní potraviny, především ovoce, zeleninu a houby, na později a moci si je tak dopřát kdykoli během roku. Zavařuje se hlavně ovoce, a to ve formě kompotů, marmelád, džemů nebo povidel. Ze zeleniny se připravují nakládané okurky, kečupy, protlaky, červená řepa nebo zelí. Mezi další oblíbené lahůdky patří nakládaný hermelín, utopenci nebo zavináče a v neposlední řadě také domácí paštiky.

Pampeliškový med
Džemy a marmelády

Pampeliškový med

1 hod +
10 Kč / porce
Nakládané okurky
Nakládané okurky

Nakládané okurky

1 hod +
35 Kč / porce
Povidla
Džemy a marmelády

Povidla

1 hod +
14 Kč / porce
Králičí paštika
Paštiky

Králičí paštika

1 hod +
74 Kč / porce
Švestková povidla
Džemy a marmelády

Švestková povidla

1 hod +
16 Kč / porce
Zvěřinová paštika
Paštiky

Zvěřinová paštika

1 hod +
115 Kč / porce
Švestkový kompot
Kompoty

Švestkový kompot

1 hod +
12 Kč / porce
Houby s octem
Nakládané houby

Houby s octem

1 hod +
32 Kč / porce
Kimchi
Ostatní zelenina

Kimchi

1 hod +
7 Kč / porce
Více receptů