Dezerty a sladká jídla

Dezerty a sladká jídla

Hlavní jídla

Hlavní jídla

Nápoje

Nápoje

Omáčky a guláše

Omáčky a guláše

Polévky

Polévky

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Přílohy, pečivo

Přílohy, pečivo

Saláty

Saláty

Zavařování a nakládání

Zavařování a nakládání

Recepty na zavařování a nakládání

Zavařování a nakládání patří mezi nejlepší způsoby, jak si uchovat sezónní potraviny, především ovoce, zeleninu a houby, na později a moci si je tak dopřát kdykoli během roku. Zavařuje se hlavně ovoce, a to ve formě kompotů, marmelád, džemů nebo povidel. Ze zeleniny se připravují nakládané okurky, kečupy, protlaky, červená řepa nebo zelí. Mezi další oblíbené lahůdky patří nakládaný hermelín, utopenci nebo zavináče a v neposlední řadě také domácí paštiky.

Utopenci
Utopenci

Utopenci

40 min
16 Kč / porce
Zavařené lišky
Nakládané houby

Zavařené lišky

1 hod
224 Kč / porce
Nakládané cibulky
Ostatní zelenina

Nakládané cibulky

1 hod
23 Kč / porce
Jablečný kompot
Kompoty

Jablečný kompot

1 hod
11 Kč / porce
Parfait z husích jater
Paštiky

Parfait z husích jater

1 hod
99 Kč / porce
Zavináče
Zavináče

Zavináče

55 min
7 Kč / porce
Játrová paštika
Paštiky

Játrová paštika

50 min
19 Kč / porce
Třešňový kompot
Kompoty

Třešňový kompot

1 hod
25 Kč / porce
Dýňový kompot
Kompoty

Dýňový kompot

1 hod
4 Kč / porce
Kvašené okurky
Nakládané okurky

Kvašené okurky

1 hod
24 Kč / porce
Více receptů