1/0
Utopenci jsou ideální po bujaré noci. V kombinaci s pikantním a kyselým nálevem, který obalí krájené špekáčky a cibuli, se vytvoří chuť, která vás nadchne. Připravte je a vydržte alespoň týden, aby se všechny chutě propojily a utopenci získali ten pravý šmrnc. Už po dvou dnech jsou také skvělé, ale s delším uležením opravdu jen zrají!
Cibuli a špekáčky nakrájejte podle oblíbeného způsobu a úhledně je střídavě skládejte do sklenice.
Smíchejte vodu s octem, cukrem, feferonkami a kořením. Nechte směs asi 10 minut povařit a pak ji nechte vychladnout. Špekáčky a cibuli tímto nálevem zalijte.
Uložte sklenici s utopenci zhruba na týden, aby se chutě správně prolnuly.
Líbil se vám recept Utopenci? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.