Dezerty a sladká jídla

Dezerty a sladká jídla

Hlavní jídla

Hlavní jídla

Nápoje

Nápoje

Omáčky a guláše

Omáčky a guláše

Polévky

Polévky

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Předkrmy, chuťovky a svačiny

Přílohy, pečivo

Přílohy, pečivo

Saláty

Saláty

Zavařování a nakládání

Zavařování a nakládání

Recepty na polévky

Polévka je grunt, alespoň podle našich babiček. Polévky jsou totiž nepostradatelnou součástí české i světové kuchyně. Výsadní postavení zde má vývar, ať už masový nebo zeleninový, který tvoří základ pro další úpravy. Mezi typicky české polévky patří kulajda, bramboračka, česnečka, dršťková nebo zelňačka. Zahraniční kuchyně nabízí například francouzskou cibulačku, italskou minestrone, španělské gazpacho, thajskou tom yum nebo vietnamskou pho. Polévky se často ochucují bylinkami, kořením, smetanou nebo sýrem a podávají se s pečivem, nudlemi, noky nebo zeleninou. Jsou také výborným zdrojem tekutin, vitamínů a minerálů a pomáhají posilovat imunitu a trávení.

Pekingská polévka
Ostatní polévky

Pekingská polévka

30 min
5 Kč / porce
Zelený boršč
Ostatní polévky

Zelený boršč

45 min
11 Kč / porce
Ramen
Ostatní polévky

Ramen

30 min
17 Kč / porce
Brynzová polévka
Ostatní polévky

Brynzová polévka

30 min
18 Kč / porce
Rychlá kulajda
Krémové polévky

Rychlá kulajda

30 min
33 Kč / porce
Gyros polévka
Ostatní polévky

Gyros polévka

45 min
7 Kč / porce
Thajská polévka
Ostatní polévky

Thajská polévka

30 min
29 Kč / porce
Vietnamská polévka pho
Hovězí vývar

Vietnamská polévka pho

1 hod +
52 Kč / porce
Krkonošské kyselo
Ostatní polévky

Krkonošské kyselo

1 hod
13 Kč / porce
Tarator
Ostatní polévky

Tarator

30 min
12 Kč / porce
Více receptů