10 nejčtenějších receptů na Kupi Magazínu v loňském roce, které zaručeně využijete i letos

Avokádová pomazánka, jeden z oblíbených receptů z Kupi.cz Anna Kolásková

Ze všech receptů, které jsme za uplynulý rok v Kupi Magazínu vydali (a že jich bylo!), jsme pro vás vybrali 10 těch nejčtenějších. Recepty na avokádovou pomazánku, domácí bramboráky, kváskový chleba a další tak ode dneška najdete pohromadě na jednom místě. Který z nich letos vyzkoušíte jako první?

Přečtěte si také

Vyzkoušejte 4 netradiční recepty s mochyní: Zeleninový salát, salsu, steakovou omáčku či čatní

1. Avokádová, tuňáková a vajíčková pomazánka

Domácí pomazánka je levnější, zdravější a většinou i chutnější než ta kupovaná. Mezi nejoblíbenější pomazánky vůbec patří tradiční vajíčková, tuňáková a avokádová. Vyzkoušejte recepty na domácí pomazánky.

2. Poctivé domácí bramboráky

Co vařit k večeři, když máte jen 30 minut času, prázdnou lednici, ale chuť na něco dobrého? Rozhodně domácí bramboráky. Stačí vám na ně pár surovin – brambory, vejce, hladká mouka, česnek, majoránka a olej na smažení. Recept je super jednoduchý a moc dobrý. Recept na poctivé bramboráky najdete v odkazu.

Bez majoránky by to nebylo ono

3. Domácí pribináček

Pribináček z obchodu je sice výborný, avšak dražší, než když si ho uděláte sami doma. Stačí vám tvaroh, smetana a med nebo cukr. My jsme pro chuť přidali i pravou vanilku a výsledek byl výborný – vyzkoušejte ho i vy!

Tip: Nemáte zrovna na výrobu čas ani náladu? Nevadí. Poradíme vám, kde právě teď koupit pribináček ve slevě.

4. Nejoblíbenější recepty z cukety

Recepty na řízky z cukety, cuketovou polévku, sekanou, řezy, hranolky či cuketové špagety najdete v článku, který se skrývá pod odkazem níže. Recepty z cukety jsou mezi Čechy oblíbené hlavně v červenci a v srpnu, kdy se této zeleniny rodí nejvíce a většina zahrádkářů jí má přebytek. Recepty z cukety vás ovšem jistě zaujmou po celý rok.

Domácí pribináček ze 3 ingrediencí Anna Kolásková

5. Jednoduché jarní pomazánky

Češi jsou pomazánkový národ – milují je na snídani, svačinu i večeři, mažou je při slavnostních příležitostech na chlebíčky i kanapky a navíc – každá rodina má tu svou oblíbenou. My jsme pro vás připravili křenovou pomazánku se šunkou, ricottovou pomazánku se sušenými rajčaty a tuňákovou pomazánku s vejcem. Naše jarní pomazánky zkuste i vy!

Levněji nyní koupíte čerstvou ricottu třeba v Globusu

6. Rychlé tvarohové koblížky

Nečekaná návštěva na cestě a vy nemáte nic dobrého ke kávě? Nezoufejte a vzpomeňte si na náš recept na tvarohové koblížky. Připravíte je skutečně za pár minut a jejich vůně provoní celý domov, takže se návštěvě nebude chtít ani odejít. Nasmažte si domácí tvarohové koblížky ještě dnes.

Rychlé tvarohové koblížky Martina Lancingerová

7. Kváskový chléb – vydrží čerstvý i týden

S první vlnou pandemie na jaře 2020 začali Češi ve velkém péct vlastní pečivo – a když v dubnu došly kvasnice, objevili tradiční žitný kvas, ze kterého se peče kvasový chleba. Takový chléb vydrží čerstvý až 7 dní, když ho dobře skladujete. A možná právě proto měl recept na kváskový chléb u našich čtenářů takový úspěch.

8. Hrnkový perník

Rychlé pečení miluje asi každý kuchař i kuchařka. Obzvlášť když nepotřebujete váhu, ale vše stačí zvážit od oka – v tomto případě v hrnku. Na tento hrnkový perník budete potřebovat jen pár surovin – mouku, cukr, prášek do perníku, kakao, vejce, mléko, olej a rum. Vše stačí smíchat, upéct a hrnkový perník je hotový!

Hrnkový perník Martina Lancingerová

9. Domácí tavený sýr

Mažete si na chleba rádi taveňák? A věděli jste, že kupované tavené sýry jsou často plné éček a tavicích solí? Jde to ovšem i zdravěji: vyzkoušejte domácí tavený sýr – je rychlý a velmi chutný.

Na taveňák budete potřebovat tvaroh

10. Výborné domácí rohlíky

Propadli jste rohlíkům? Pak si určitě musíte zkusit upéct ty domácí. Možná budete překvapení, jak je práce s kynutým těstem jednoduchá. Stačí hodinka času a domácí rohlíky mohou vonět na stole.

Domácí rohlíky Anna Kolásková

Jak vidíte, výběr našich čtenářů byl v loňském roce opravdu pestrý. Kromě vaření a pečení došlo i na výrobu domácího pribináčku nebo taveného sýra. Který z Kupi evergreenů vyzkoušíte letos jako první vy?