Hrnkový perník, který budete chtít péct pořád dokola

Hrnkový perník zvládnete upéct rychle a snadno Martina Lancingerová

Čekáte návštěvu a tlačí váš čas anebo vás zkrátka dostihla neodbytná chuť na něco sladkého? Na tento moučník váhu ani hromadu času nepotřebujete, přesto vás potěší jeho nadýchaný, vláčný korpus a skvělá chuť. A kdyby vám náhodou přece jen trochu času zbylo, vylepšete si perník třeba džemem anebo čokoládou a ořechy.

Přečtěte si také

Jak vypadá den před zavřením: Dlouhé fronty před hobbymarkety a kadeřnictví s noční směnou
Jak vypadá den před zavřením: Dlouhé fronty před hobbymarkety a kadeřnictví s noční směnou

Stačí si recept na perník jednou vtisknout do paměti, a zůstane tam napořád. Efektivní a snadná příprava potvrzuje pravidlo „v jednoduchosti je krása“. Základní recept nemusí zůstat ve své původní podobě. Příznivci zdravější kuchyně vymění světlou mouku za celozrnnou, rafinovaný cukr za třtinový nebo kokosový a uberou na množství.

Co naopak můžete do receptu dodat, jsou ořechy nebo kokos. A to jak do samotného těsta, tak na posypání navrch na čokoládovou polevu. Pro ochucení se bude případně hodit i trocha kávy.

Tip: Delikátní chuťová kombinace vznikne pomazáním rybízovým nebo třešňovým džemem.

Perník lze vylepšit džemem, čokoládou a ořechy Martina Lancingerová

Recept na hrnkový perník

Suroviny na plech velký cca 22 x 25 cm:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • ¼ hrnku oleje
  • 2 lžíce rumu

Hrnkový perník budete chtít dělat pořád dokola Martina Lancingerová

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte sypké suroviny.
  2. Ve druhé míse prošlehejte tekuté suroviny včetně vajec. Poté obě části důkladně promíchejte.
  3. Vlijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut.
Přidat na Seznam.cz👈Přidejte si Kupi Magazín na homepage Seznamu!