Dezert pro nečekanou návštěvu: Tvarohové kobližky připravíte za pár minut

Tvarohové kobližky si zamilují děti i dospělí Martina Lancingerová

Chystá se k vám návštěva, anebo se naopak chystáte na návštěvu vy a nechcete dorazit s prázdnýma rukama? Během chvíle můžete vytvořit nadýchané, jemné kobližky z tvarohového těsta, které si zamilují děti i dospělí. Uvidíte, že sklidí větší obdiv, než další lahev vína.

Přečtěte si také

Čerstvé, sušené a lahůdkové droždí: Jaký je mezi nimi rozdíl a jak se v kuchyni používají?
Čerstvé, sušené a lahůdkové droždí: Jaký je mezi nimi rozdíl a jak se v kuchyni používají?

Nemusíte být mistrem cukrářem, abyste své blízké pohostili zlatavými kobližkami lehkými jako pírko. S tímto receptem je zvládnete připravit během několika málo minut. A potřebujete na to jen pár surovin, které doma běžně najdete.

Recept na tvarohové kobližky

Ingredience:

  • 200 g měkkého polotučného tvarohu
  • 3 vejce
  • 3 lžíce tuzemáku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 220 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na obalení
Drobné kobližky, lehké jako pírko Martina Lancingerová

Postup:

  1. Tvaroh s vejci, tuzemákem a vanilkovým extraktem prošlehejte metlou. Do mísy přidejte hladkou mouku, kypřicí prášek a důkladně promíchejte.
  2. Do hrnce nalijte olej, aby v něm mohly kobližky plavat.
  3. Pomocí dvou čajových lžiček vykrajujte do rozpáleného oleje pokud možno kulaté kobližky a smažte dozlatova. Vyndejte a nechte okapat na papírové utěrce.
  4. Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru.
Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz