Chystá se k vám návštěva, anebo se naopak chystáte na návštěvu vy a nechcete dorazit s prázdnýma rukama? Během chvíle můžete vytvořit nadýchané, jemné kobližky z tvarohového těsta, které si zamilují děti i dospělí. Uvidíte, že sklidí větší obdiv, než další lahev vína.
Nemusíte být mistrem cukrářem, abyste své blízké pohostili zlatavými kobližkami lehkými jako pírko. S tímto receptem je zvládnete připravit během několika málo minut. A potřebujete na to jen pár surovin, které doma běžně najdete.
Recept na tvarohové kobližky
Ingredience:
- 200 g měkkého polotučného tvarohu
- 3 vejce
- 3 lžíce tuzemáku
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 220 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- olej na smažení
- moučkový cukr na obalení
Martina Lancingerová
Postup:
- Tvaroh s vejci, tuzemákem a vanilkovým extraktem prošlehejte metlou. Do mísy přidejte hladkou mouku, kypřicí prášek a důkladně promíchejte.
- Do hrnce nalijte olej, aby v něm mohly kobližky plavat.
- Pomocí dvou čajových lžiček vykrajujte do rozpáleného oleje pokud možno kulaté kobližky a smažte dozlatova. Vyndejte a nechte okapat na papírové utěrce.
- Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru.