Pravá česnečka

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Česnečka v modré misce Ilustrační foto: Anastasia Kamysheva / Shutterstock.com

Máte po náročném dni chuť na pořádnou polévku, která vás postaví na nohy a nakopne váš imunitní systém? Pak si připravte hodně, ale opravdu hodně česneku. Čeká nás příprava poctivé domácí česnečky.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na plátky, případně prolisujte.

  • 2

    Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibuli nakrájejte najemno.

  • 3

    V hrnci rozpalte olivový olej s máslem a cibulku orestujte dozlatova. Poté přidejte pokrájené brambory, bobkový list, nové koření a vše zalijte horkým vývarem nebo vřelou vodou.

  • 4

    Brambory uvařte do změknutí. Poté do polévky přidejte 1/2 česneku a ochuťte majoránkou a kmínem. Osolte, opepřete a přidejte rozšlehané vejce.

  • 5

    Jakmile se vejce zdrcne, přidejte druhou polovinu česneku. Už jen krátce promíchejte a ochutnejte.

  • 6

    Pokud je na vás polévka příliš silně česneková, povařte ji ještě 5 minut. Intenzita česneku vyprchá. Pokud má polévka naopak příliš nevýraznou chuť, přidejte ještě další česnek.

Tip
  • Čím dochutit česnečku, aby byla dokonalá? Připravte na stůl mističku s oblíbeným strouhaným sýrem, nakrájenou libovou šunkou, chlebovými krutonky a čerstvými bylinkami (petrželka, libeček, pažitka).
  • Pokud nestíháte připravit čerstvé chlebové krutonky, práci vám usnadní kupovaná varianta. Aby chutnaly skvěle, stačí je jen chviličku osmahnout na lžíci másla.

Líbil se vám recept Pravá česnečka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.