Pečená kachna

Časová náročnost: 2 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Pečená kachna v plechu Ilustrační foto: TalyaAL / Shutterstock.com

Pečená kachna není vůbec náročná na přípravu, potřebujete jen dostatek času na pečení. Čím více času kachna v troubě stráví, tím bude lahodnější a křehčí.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Kachnu opláchněte studenou vodou a vložte do pekáče (prsní částí dolů). Ten nemusí být vymazaný tukem, protože kachna je tučná a vypeče se z ní dost sádla.

  • 2

    Maso posypejte kmínem, solí a zázvorem.

  • 3

    Přikryjte víkem, plechem nebo druhým pekáčem a pečte při teplotě 150 °C asi 50 minut.

  • 4
    Teprve když maso změkne, kachnu otočte.
  • 5

    Víko pekáče sejměte a kachnu dopékejte bez víka nejméně dalších 45 minut – záleží na velikosti kachny. Pečte ji dokřupava a dozlatova a během pečení kachnu propichujte, aby z ní mohlo lépe vytékat sádlo.

  • 6
    Čiré vypečené sádlo odebírejte do jiné nádoby, pod masem nechejte pouze šťávu.
  • 7

    Upečenou kachnu vyjměte z pekáče. Ze šťávy na pekáči ještě odeberte přebytečný tuk a šťávu zredukujte.

  • 8
    Šťávu zaprašte hladkou moukou, zalijte hrnkem horké vody a nechejte krátce povařit.
  • 9
    Pečenou kachnu naporcujte.
Tip
  • Sádlo, které jste odebírali během pečení, rozhodně nevyhazujte, ale nechejte jej na chladném místě ztuhnout. Bude se vám hodit při dalším pečení, skvěle chutná také s chlebem.
  • Pečená kachna nejlépe chutná s červeným zelím a knedlíkem.

Líbil se vám recept Pečená kachna? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.