1/0
Karamelizovaná cibule je všestranný pomocník v kuchyni – od burgerů a hot dogů přes quiche, pizzu až po dochucení omáček, polévek nebo pomazánek. Připravte si zásobu této lahodné pochoutky a nechte svou kreativitu rozvinout v nových chuťových kombinacích!
Na velké pánvi rozpusťte na mírném plameni máslo.
Nakrájenou cibuli vložte do pánve, přidejte špetku soli a dobře promíchejte, aby se cibule rovnoměrně obalila tukem.
Cibuli restujte na mírném plameni. Každých 5–10 minut ji promíchejte. Jakmile začne cibule karamelizovat, může se začít přichytávat ke dnu pánve. To je normální, stačí vařečkou odškrabávat přípečky a míchat je s cibulí.
Jakmile cibule získá tmavě hnědou barvu, je měkká a lepkavá (po přibližně 1 hodině), přidejte cukr a balzamikový ocet.
Pokračujte v restování ještě asi 2–3 minuty, dokud se ocet nevyvaří.
Poté sundejte pánev z ohně a nechte cibuli lehce zchladnout. Nakonec ji přendejte do čistých sklenic a skladujte v lednici.
Líbil se vám recept Karamelizovaná cibule? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.