Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky (pro snadnější přípravu je dobré mít maso lehce zmražené).
-
Zalijte je rostlinným olejem.
-
Smíchejte s kořením na čínu a nechte maso 2 hodiny odležet.
-
Do misky s vlažnou vodou vložte na dvě hodiny houbu Jidášovo ucho a nechejte nabobtnat.
-
Po uplynutí doby vykrojte z hub tvrdý střed a nakrájejte je na nudličky.
-
Rozpalte olej a maso hoďte na pánev.
-
Je důležité, aby se maso zatáhlo, bude pak šťavnaté – nezačněte tedy hned míchat, ale počkejte, až se vám jedna strana zatáhne a pak obraťte.
-
Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky.
-
Po orestování druhé strany masa přidejte houbu, papriku nakrájenou na větší kostičky, mrkev nakrájenou na tenké plátky, bambusové výhonky, pórek nakrájený na kolečka, arašídy a nechejte dusit.
-
Po 3 minutách zalijte sójovou omáčkou a opět duste, dokud není maso hotové.
Tip
Kuřecí čínu ideálně podávejte s čínskými nudlemi nebo rýží.