Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Cuketka/Kupi.cz
Švestkové knedlíky s bramborového těsta – existuje snad lepší ukázka toho, že i jednoduchá česká kuchyně může být totální luxus? Myslíme si, že ne. Stačí švestky plus pár základních surovin ze spíže a máte parádní švestkové knedlíky.
Recept švestkové knedlíky z bramborového těsta vás vyjde na 12 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte
za 48 Kč.
-
500
g
-
500
g
-
225
g
-
100
g
-
60
g
-
80
g
-
1
ks
-
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
-
Do hrnce dejte vařit vodu a mezitím si očistěte a vypeckujte švestky. Z másla odeberte jednu lžíci a zbytek nachystejte na rozpuštění v rendlíku.
-
Brambory prolisujte nebo nastrouhejte na struhadle a smíchejte s hrubou moukou, solí, lžicí másla a vejcem. Ze směsi vypracujte těsto – pokud se lepí, přidejte více mouky.
-
Těsto vytvarujte a rozválejte do válečku, ze kterého postupně ukrajujte menší dílky. Z těch poté vytvořte malé placky, do nichž švestky zabalíte a uválíte do tvaru knedlíku.
-
Knedlíčky dejte vařit do vroucí vody na 10 minut. Poté je vylovte a rovnou servírujte s rozpuštěným máslem, mákem a cukrem. Dobrou chuť!
Tip
- Při přípravě knedlíků z bramborového těsta je důležité zvolit správný typ brambor.
- Varný typ C (na knedlíky a placky) je nejvíce moučnatá odrůda brambor, která obsahuje nejvíce škrobu. Je proto ideální na přípravu pokrmů, které se dělají z bramborového těsta, jako jsou například bramboráky, bramborové placky nebo knedlíky, škubánky či noky. Škrob totiž těsto přirozeně spojuje.
Líbil se vám recept Švestkové knedlíky z bramborového těsta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat