Pstruh pečený na másle

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Pečený pstruh na másle s  citronem ležící v zapékací misce Ilustrační foto: vivooo / Shutterstock.com

Pečený pstruh na másle má jemnou konzistenci i chuť. Stačí jen přidat máslo, trochu bylinek, upéct v troubě a užít si skvělou dobrotu.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozehřejte na 180 °C.
  • 2
    Máslo nakrájejte na plátky.
  • 3
    Nůžkami odstřihněte ploutve. Pstruha omyjte pod studenou tekoucí vodou a pečlivě osušte.
  • 4
    Poté jej osolte a opepřete ze všech stran, i zevnitř.
  • 5
    Dovnitř ryby vložte bylinky a 20 g másla.
  • 6
    Na plech položte pečicí papír, na něj 20 g másla a na něj připravenou rybu.
  • 7
    Na pstruha položte zbylé máslo a plech s rybou vložte do rozehřáté trouby. Pečte 15 minut.
  • 8
    Rybu ihned podávejte přelitou máslem, ve kterém se pekla.

Líbil se vám recept Pstruh pečený na másle? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.