Upečte domácí kinder mléčný řez. Bude lepší a levnější než z obchodu

Domácí mléčný řez. Anna Kolásková

Kinder mléčný řez milují děti i dospělí. Chcete-li si tuto piškotovou pochoutku s mléčným krémem vychutnat ve větším množství a levněji než z obchodu, upečte si mléčný řez doma. Máme pro vás tip na recept, který v pohodě zvládne i začátečník.

Přečtěte si také

Udělejte na Vánoce radost i svým mazlíčkům. Jaký je ideální dárek pro psa nebo kočku?
Udělejte na Vánoce radost i svým mazlíčkům. Jaký je ideální dárek pro psa nebo kočku?

Mléčný řez z obchodu

Za originál se považuje Kinder mléčný řez, smetanovou pochoutku ale můžete koupit i od jiných firem. V podobné variantě ho vyrábí například Billa, Pilos (Lidl), Zott (Monte) nebo Penny.

Někteří výrobci ho ještě polévají mléčnou nebo hořkou čokoládou. V obchodě mléčný řez stojí kolem 8–16 Kč a má 40 gramů. Doma si ho ovšem upečete o dost levněji a množství vám vyjde na celý plech.

Recept na kinder mléčný řez

Na pečení si vyhraďte zhruba 1–1,5 hodiny času. Kinder mléčný řez je nejlepší po uležení (min. 2–4 hodiny), díky čemuž se piškot se smetanou pěkně prolne a krájení půjde snadno. Pokud mléčný řez chcete jíst ihned po upečení, připravte si velmi ostrý nůž, aby vám šel nakrájet.

Ingredience na kinder mléčný řez

Piškot

  • 7 vajec
  • 4 PL (polévkové lžíce) cukru krystal
  • 5 PL tekutého medu
  • 2 PL oleje
  • 4 PL holandského kakaa
  • 10 PL polohrubé mouky
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • máslo a mouka na vymazání a vysypání formy

Smetanová náplň

  • 500 g tučného tvarohu v papíru
  • 500 ml tučné smetany ke šlehání
  • 1 balení čiré želatiny v plátcích (6 PL želatiny)
  • 3–6 PL moučkového cukru
  • + 50 g oblíbené čokolády na polití
Kinder mléčný řez polijte rozpuštěnou čokoládou. Anna Kolásková

Příprava kinder mléčného řezu – těsto

  1. Nejprve si připravíme piškot. V míse vyšlehejte do pěny 7 vajec. Přidejte cukr krystal a šlehejte, dokud pěna nezhoustne. Následně přidejte tekutý med a olej a ještě chvíli šlehejte.
  2. Smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte a po lžicích přidávejte do těsta. Už nešlehejte, ale jen opatrně vmíchejte stěrkou.
  3. Připravte si 2 stejně velké plechy – vymažte je máslem a vysypejte moukou.
  4. Těsto rozdělte na dvě poloviny a nalijte na plechy.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 10–15 minut. Při pečení troubu neotevírejte, jen kontrolujte pohledem. Pokud na piškot sáhnete prstem, neměl by se na něj nalepit.

Na ztuhnutí je nejlepší plátková želatina

Příprava kinder mléčného řezu – smetanová náplň

  1. Než nám vychladnou piškotové pláty, připravíme si náplň.
  2. Jako první si dejte plátkovou želatinu do misky, zalijte 4 lžícemi studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Poté ji krátce zahřejte, aby byla tekutá.
  3. V míse vyšlehejte do polotuha obě smetany ke šlehání, přidejte tučné tvarohy a pořádně prošlehejte na nejvyšší otáčky.
  4. Přidejte moučkový cukr v libovolném množství a rozpuštěnou želatinu. Dobře promíchejte, ať je smetanová náplň hladká.
  5. Smetanovou náplň nechte minimálně 30 minut nebo déle vychladit v lednici.

Plnění a krájení kinder mléčného řezu

  1. Připravte si oba vychladlé piškotové pláty.
  2. Na spodní díl plátu navrstvěte veškerou připravenou náplň a dobře rozetřete, zejména do okrajů.
  3. Přiklopte druhým plátem, dobře přitiskněte a dejte ideálně na 2–4 hodiny vychladit do lednice.
  4. Pokud chcete kinder mléčný řez jíst hned, polijte ho rozpuštěnou čokoládou a velmi opatrně nakrájejte na větší díly (krájení nebude snadné).

Tip: Na náplň určitě použijte tvaroh v papíru. Neobsahuje přebytečnou vodu a díky tomu náplň zůstane hezky kompaktní. Chcete koupit tvaroh v akci? Poradíme vám na Kupi.cz.

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz