Tipy, jak jinak využít tablety do myčky. Pomohou se skvrnami na prádle i mastnotou

Dvě tablety do myčky Andrei Kuzmik / Shutterstock

Tablety do myčky většinou slouží jako čisticí prostředek do myčky nádobí, která veškerou namáhavou práci udělá za nás. Jenže opravdu je nutné tyto tablety používat jen jako prostředek na mytí nádobí? Omyl, mají totiž široké uplatnění v celé domácnosti. Poradíme vám, jak na to. Ušetříte čas i peníze.

Přečtěte si také

Na způsobu přípravy vajec záleží! Zjistěte, jak je udělat tak, aby se z nich nestala kalorická bomba

Lze tablety do myčky dát také do pračky?

Tablety do myčky se dají v domácnostech použít téměř na cokoliv a rozhodně s nimi nemusíte jen umývat špinavé nádobí. Kromě toho, že dokonale čistí, mají navíc výtečný odmašťovací a lešticí efekt, který zaručí čistotu a lesk celé domácnosti. Pomohou se špinavou troubou, vyčistí porcelán a vyleští toaletu. To ale není vše a jejich pomoc ocení všechny hospodyňky.

Na jaké prádlo je použít?

Ano, rozhodně to není žádný omyl nebo fáma, která mezi českými hospodyňkami koluje. Tablety do myčky totiž můžete použít i jako prací prostředek. Ale pozor, rozhodně s nimi neperte běžné prádlo, které denně nosíte. Na co se ale hodí, jsou například záclony, které dokonale vybělí, nebo utěrky, které dokonale odmastí.

Jak vyprat mastné prádlo?

Tablety do myčky slouží jako odmašťovač, takže pokud máte mastné prádlo, utěrky nebo hadry, klidně ho můžete v tabletách do myčky vyprat. Prádlo nejdříve namočíme do horké vody a následně přidáme dvě tablety. Necháme působit hodinu a poté klasicky vypereme v pračce na 40° C.

Poslouží jako čistič pračky

Zároveň mohou tablety do myčky posloužit jako ideální čistič samotné pračky. Jak na to? Stačí, když do pracího bubnu hodíte 2 tablety, zapnete pračku na nejvyšší stupeň a necháte pracovat. Pračka nejenže bude skvěle čistá a odmaštěná, ale i voňavá.

Tableta do myčky a prášek na praní Piotr Wytrazek / Shutterstock

Jak vyčistit troubu a odmastit sporák?

To ale není vše a tablety do myčky nám pomohou i v jiných částech kuchyně. To, že máme v troubě mastná dvířka, známe všichni. Snad nikomu se je ještě nepodařilo vyčistit obyčejným přípravkem. Proto jsou tady tablety do myčky, díky kterým troubu dokonale vyčistíte a bude jako nová.

Nechte působit 10 minut

Jak na to? Tabletu rozpusťte ve vodě tak, aby se vytvořila hutná kaše. Tu naneste postupně na houbičku nebo kartáček a jemně čistěte místa, kde je největší špína. Nechte 10 minut působit a poté otřete hadříkem namočeným v horké vodě.

Tablety vyčistí a provoní toaletu

Tablety do myčky dokonale poslouží jako čistič toalety. Jak na to? Stačí, když vhodíte přibližně dvě tablety do záchodové mísy a necháte působit nejlépe přes noc. Pokud víte, že celý den nebudete doma, můžete je klidně nechat pracovat i přes den. Následně vezmete štětku a rozpuštěnou tabletu nanesete všude, kde je třeba. Po několika hodinách bude toaleta jako nová a voňavá.

Zdroj: Kupi