Rajská omáčka s plněnými paprikami

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží Kupi.cz / Cuketka

Rajská omáčka s plněným paprikovým luskem je velice vděčným jídlem. Nasládlou rajčatovou omáčku si totiž zamilují děti i dospělí. Nejčastěji se podává s knedlíkem, ale skvěle chutná také s těstovinami nebo vařenou rýží.

Ingredience

Plněné papriky

Omáčka

Postup přípravy

Plněné papriky

  • 1

    Nejdříve si připravíme základní rostlinné suroviny.

  • 2

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Potom si připravíme papriky – omyjeme je a zbavíme stopky s jadérky. Česnek zbavený slupky buď prolisujeme anebo nadrobno nasekáme.

  • 3

    Mleté maso umístíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájený rohlík, cibuli, česnek, mléko, vejce, sůl a kmín. Suroviny promícháme a necháme chvíli odpočinout.

  • 4

    Po pár minutách směs důkladně prohněteme, aby se hezky spojila.

  • 5

    Do připravených paprik pořádně napěchujeme masovou směs.

Omáčka

  • 1

    Následně si v hrnci anebo ve velké pánvi rozehřejeme máslo a společně s moukou vytvoříme světlou jíšku. Přidáme protlak, nové koření a zamícháme.

  • 2

    Hustou rajčatovou omáčku zalijeme vývarem a přivedeme k mírnému varu. Vaříme 10 minut na mírném plameni a podle libosti dochutíme solí a cukrem.

  • 3

    Masem naplněné papriky vložíme do hrnce společně s omáčkou a všechno dáme péct do rozehřáté trouby na 180 °C na přibližně 45 minut.

  • 4

    Poté papriky z omáčky vyjmeme. Pokud se nám bude zdát, že se omáčka během pečení zredukovala příliš, naředit ji můžeme podle potřeby horkým vývarem.

Tip
  • Aby se papriky lépe plnily, můžeme jejich špičku propíchnout.
  • Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Líbil se vám recept Rajská omáčka s plněnými paprikami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.