-
500
g
-
1
ks
-
40
g
-
1,5
lžičky
-
90
g
-
1
ks
-
3
listy
-
14
kuliček
-
1
l
-
10
kuliček
-
1
lžíce
-
200
g
-
-
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravte masový vývar. Maso omyjte, zalijte vodou, přidejte kuličky pepře, nového koření, bobkový list a osolte.
-
Podle potřeby dolívejte vodou, abyste měli asi 1 litr vývaru.
-
Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli.
-
Poté ji zaprašte moukou, umíchejte světlou jíšku a minutu restujte.
-
K jíšce přidejte rajský protlak a ještě vše krátce za stálého míchání opékejte.
-
Následně zalijte připraveným vývarem tak, aby nevznikly hrudky.
-
Vše řádně smíchejte, dle chuti přidejte cukr, perníkové koření, hřebíček a sůl.
-
Rajskou omáčku přiveďte za občasného promíchání k varu.
-
Povařte cca 10 minut.
-
Poté omáčku přeceďte přes cedník, abyste z ní odstranili koření.
-
Výslednou rajskou omáčku dochuťte dalším cukrem, solí, octem či pepřem.
-
Maso naporcujte na plátky a na talíři zalijte rajskou omáčkou.
Tip
Podávejte s houskovým nebo karlovarským knedlíkem, případně těstovinami.