Cuketa v pivním těstíčku

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Cuketa v pivním těstíčku naservírovaná na talíři Kupi.cz

Recept na cuketové plátky v pivním těstíčku si rozhodně zamilujete. Jejich příprava je naprosto jednoduchá a podávat je můžete jen tak samotné k pivu jako pohoštění pro návštěvu nebo s vařenými bramborami.

Ingredience

Cuketa

Těstíčko

Postup přípravy

Cuketa

  • 1

    Omytou cuketu nakrájejte na tenká kolečka. Loupat ji nemusíte.

  • 2

    Plátky posypte kořením na zeleninu a dejte na pár minut „vypotit“ do lednice.

Těstíčko

  • 1

    V hlubší misce smíchejte vejce, hladkou mouku, kypřicí prášek, pivo a prolisovaný česnek. Pokud máte koření na zeleninu bez soli, pak do těstíčka přidejte i trošku soli na dochucení. Vše zpracujte metličkou do hladkého těstíčka.

  • 2

    V těstíčku obalujte cukety z obou stran a ihned je vkládejte na pánev do rozpáleného oleje.

  • 3

    Opečte z obou stran do zlatova. Poté nechte cuketové řízečky chvíli okapat na papírové utěrce, která z nich vytáhne přebytečný olej.

Tip

Podávejte s tatarkou nebo bylinkovým dipem a vychlazeným pivem.

Líbil se vám recept Cuketa v pivním těstíčku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.