Humus s grilovaným sýrem halloumi

Čas přípravy: 2 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 186 Kč
Redakce Kupi.cz
13. června 2023
Hummus s grilovaným sýrem halloumi, na bílém talíři Lamart.cz

Hummus s grilovaným sýrem halloumi je výtečná kombinace chutí. Už jste někdy jedli sýr halloumi? Tento polotvrdý, tučný sýr je ideální na grilování a opékání, protože se nerozteče. Hummus jako příloha je k sýru ta správná volba.

Recept humus s grilovaným sýrem halloumi vás vyjde na 31 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 186 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 186 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Cizrnu namočte do studené vody a nechejte namočenou minimálně 10 hodin. Po namočení cizrnu slijte, zalijte čerstvou vodou a vařte do měkka. Cizrnu sceďte, část vody, ve které se cizrna vařila, uschovejte a nechejte cizrnu lehce zchladnout.

  • 2

    Zchladlou cizrnu dejte do mixovací nádoby, přidejte 80 ml vody, 3/4 ml olivového oleje, citronovou šťávu, koření, sůl, česnek a tahini pastu. Vše rozmixujte dohladka. Během mixování můžete přidávat vodu z vaření a olej, aby měl hummus správnou konzistenci.

  • 3

    Sýr halloumi nakrájejte na plátky a opékejte na oleji na rozpálené pánvi dozlatova. Opečený sýr pokapejte citronem a opepřete.

  • 4

    Sýr servírujte společně s hummusem, který před podáváním pokapejte olivovým olejem.

Zajímavé tipy
  • Vyzkoušejte také recept na výborné hovězí kofty s hummusem a salátkem.
  • Nemáte po ruce tahini pastu? Vyrobte si domácí. Chvilku opékejte světlá sezamová semínka na suché pánvi. Poté je nasypejte do mixéru, přidejte dvě lžíce olivového oleje a mixujte. Postupně přidávejte po lžících další olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

Líbil se vám recept Humus s grilovaným sýrem halloumi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.