Květákový řízek

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Květákový řízek naservírovaný na talíři Kupi.cz

Obalované růžičky květáku zná každý, v tomto je vhodný pouze ten kus, který má své růžičky pevně u sebe videoreceptu vám nicméně prozradíme, jak si připravit klasický řízek – ovšem bez masa. Až ho však budete také zkoušet, držte se hesla „dvakrát měř a jednou řež“. Jinak by se vám totiž mohlo stát, že vás celý květák vyjde sotva na jednu porci.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Květák očistěte a odstraňte přebytečné listy z hlávky.

  • 2

    Podívejte se, kde má stonek a od něj začněte ideálně krájet hlávku podélně na plátky. Ty následně 10 minut povařte.

  • 3

    Pokud se vám některé růžičky rozpadnou, nevadí – dejte je bokem a připravte z nich třeba polévku.

  • 4

    Květákové řízky obalujte v klasickém trojobalu, tedy v pořadí mouka, vejce, strouhanka.

  • 5

    Následně obalené plátky osmažte z obou stran dozlatova na vysoké vrstvě oleje.

  • 6

    Podávejte s vařeným bramborem, tatarkou a zasypané čerstvou pažitkou nebo petrželkou.

Tip
  • Vhodný je takový květák, který má růžičky pevně u sebe.

Líbil se vám recept Květákový řízek? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.