1/0
Biskupský chlebíček patří mezi oblíbené vánoční zákusky, a to především v anglicky mluvících zemích. Díky kombinaci těsta, kandovaného ovoce a čokolády je krásně barevný, zároveň vydrží dlouho vláčný. Jeho příprava je přitom naprosto jednoduchá.
Troubu předehřejeme na 160 °C.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem a špetkou soli. Přidáme máslo a ušleháme do husté pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a kandované ovoce, pokrájené ořechy a citronovou kůru.
Nakonec vyšleháme bílky do sněhu a opatrně je vmícháme vařečkou.
Pečicí formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Směs nalejeme do formy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.
Po upečení necháme chlebíček vychladnout a poté ho opatrně vyklepneme z formy.
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Chlebíček polijeme rozpuštěnou čokoládou a poté ji necháme zatuhnout.
Líbil se vám recept Biskupský chlebíček s kandovaným ovocem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.